30.9.06

Συλλογικός θαυμαστής.

Τρία χρόνια thas.
Ένα κολλάζ από λόγια θαυμαστών του.
Προσθαφαιρέσαμε μερικές λέξεις (λίγες),
βοηθήσαμε τη στίξη,
βάλαμε τόνους
και ιδού ένα κείμενο
(από τα πολλά που θα μπορούσαν να προκύψουν)
του συλλογικού θαυμαστή του thas.
Βραβείο kukuzeli εκρήξεων θαυμασμού στόν (αγαπητό) mosaic.


Κλικ για μεγέθυνση.

Η απαραίτητη ζεύξη.


Χρόνια πολλά thas!

Ω! Τι υπέροχο συνεχίζει να ναι το μπλογκ σου. Και οι συνειρμοί σου... αυτοί οι συνειρμοί σου... θα με σημαδέψουν για μία ζωή... να το ξέρεις. Πάντα σε απολαμβάνω (κι αυτό είναι κάτι σπάνιο τις μέρες μας).

Ήθελα μόνο να πω όσα είχα να πω πριν δυο χρόνια. Για τα βλέμματα και τις πνοές που μαζεύονται πάνω από τις γραμμές σου. Ήταν αρκετές οι φορές στο παρελθόν, που μπαίνοντας στο μπλογκ σου, έβλεπα να γράφεις για κάποια θέματα που με αγγίζουν πολύ ξεχωριστά. Σε άκουγα να μουρμουρίζεις παρηγορητικά, όμως σε ένιωθα για τις καβάτζες που χάνονται.

Αναρωτιέμαι, θα ξανάρθει ποτέ καλοκαίρι άραγε; Ή πρέπει να προβούμε στην επώδυνη αλλαγή του ορισμού του; "Δίνω έναν μελοδραματικό τόνο σε πράγματα συνηθισμένα" γράφεις. Έτσι, έτσι, έτσι ακριβώς! Μ' αρεσε πολύ αυτή η φράση. Πολύς κόσμος βρίσκει νταουνιάρικο να αφουγκράζεται τη φθίση των οπωρών κι όμως η θολή μου όραση καθαρίζει όταν σε διαβάζω! Τα πράγματα τα παρουσιάζεις απλά, γυμνά και καθόλου συμπερασματικά. Όσα λές είναι τόσο πραγματικά. Μπαίνουν τόσο κάτω απ το πετσί μου. Τα υπέροχα μακροβούτια σου σε νερά κρυστάλλινα και βαθιά· με μνήμες "αχινούς" κι ανάσες που διαρκούν χρόνια και χρόνια και μας καθηλώνουν συνήθως στον βυθό της συναισθηματικής μας θάλασσας. Όσα λες, μόνα τους (ουσιαστικά και ουσιώδη δηλαδή) γίνονται ποίηση!

thas μας, με κανέναν δεν μπορώ να σε συγκρίνω, πώς να το γράψω διακριτικά, που να μη λες τέτοια λες και δεν κάνει; Πώς να το πω; Ορίστε, καταλήγω στο προφανές: thas μας, αχ Θας...!! Να ξέρεις ότι μιλάς για πολύ κόσμο. Πάρα πολύ κόσμο.

Θέλω μόνο να σου πω να συνεχίσεις να γράφεις, με αυτόν τον τρόπο που μόνο εσύ ξέρεις να το κάνεις! Σε ποστ όπως το σημερινό δεν βρίσκω λόγια για να γράψω τίποτε άλλο.

Καλά ταξίδια, πολλές κι ωραίες μουσικές κι άφθονο έρωτα thas. Καλό χειμώνα, με εμπνεύσεις και γιορτές.


*
kukuzelis.
*