15.2.05

Τέσσερα χάι-κου.

(Σύντομα : το χάι-κου είναι είδος ποιητικό, προερχόμενο από την Ιαπωνία, αποτελούμενο από τρεις στίχους, όπου ο πρώτος στίχος έχει πέντε συλλαβές, ο δεύτερος επτά και ο τρίτος πάλι πέντε.)



ΑΝΟΙΞΗ
----------
μέλισσας βόμβος
μοναξιά στα λουλούδια
άνθισε ο thas.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
---------------
άμμο που καίει
μακριά απ' τη θάλασσα
δροσίζεις ω thas.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
----------------
σταγόνες πέφτουν
άκου, φύλλα θροΐζουν
η σκέψη του thas.

ΧΕΙΜΩΝΑΣ
--------------
κόβει το κρύο
δεν χρειάζομαι τζάκι
διαβάζω τον thas.

kukuzelis

2 Comments:

Blogger Φοινικιστής said...

Λοιπόν, κύριοι! Ποιος έκλεψε ποιον; Το blog σας ΔΕΝ είναι το πρώτο με διπλή εκπόρευση! Υπάρχει και το δικό μας, http://periglwssio.blogspot.com, στο οποίο είμαστε προς το παρόν δυο αυτόχθονες, οι οποίοι προς το παρόν αλληλοσυγχαιρόμεθα και προς το παρόν ψάχνουμε κανέναν καλό άνθρωπο να μάς διαβάσει, να μάς σχολιάσει και να μάς διαφημίσει (άλλο αν προς το παρόν έχουμε κάνει μόνο 1 1/2 ανακοίνωση). Το ημερολόγιό μας το φτιάξαμε 11/2, όπως και εσείς. Αν όμως μάς προσφέρετε τα ανταλλαγμάτα που ζητούμε, θα σάς αναγνωρίσουμε τα πρωτεία και την πρωτοτυπία! (πάω να σκεφτώ ανταλλάγματα)

(ΥΓ. είστε απολαυστικοί, και έκαστος στο βλογ του αλλά και αμφότεροι εδώ ηνωμένοι).

12:49 PM  
Blogger γεράσιμος μπερεκέτης said...

Καν δεύτερος ει, πρώτος έχεις την χάριν. Αλλά και ως πρώτος, πάντων ει δευτερότατος. Διότι πάντες οι πρώτοι των δευτέρων θαυμασταί. Και οι δεύτεροι των πρώτων υμνηταί. Ότι ο πρώτος από δειφθέρας και ο δεύτερος εκ του καλού. Καθώς Δευτέρα η πρώτη και Κυριακή η εσχάτη.

1:03 AM  

Post a Comment

<< Home